Projecten

GEEF DE KINDEREN VAN MPONGWE EEN TOEKOMST

GEEF DE KINDEREN VAN MPONGWE EEN TOEKOMST

In Mpongwe helpen wij door een kleine donatie van € 300,- kwetsbare jongeren die onvoldoende middelen hebben om een vakopleiding zelf te bekostigen. De kosten zijn € 170,-  voor een drie maanden full time cursus in timmeren, metselen, naaien of landbouw.

Mpongwe ligt in Zambia in het zuidelijk deel van Afrika. Vanwege het gebrek aan kansen voor de jeugd in het Mpongwe-district en ook door een tekort aan geschoolde vakmensen, begon ‘Geef de Kinderen van Mpongwe een Toekomst’ eind 2011 met de bouw van haar eerste middelbare vakschool in het district. Het George Korsten Vocational Training College biedt ruimte aan 500 fulltime studenten in een tiental opleidingen en een honderdtal deeltijd studenten (volwassenen en kleine boeren). Een uniek project met een duidelijke visie op duurzaamheid wat betreft bouw, onderwijs en zelfvoorzienendheid. Het project bood de afgelopen vijf jaar werkgelegenheid aan een ongeveer 40 lokale mensen.

winkel van sinkelklein aangepast 2
In Mpongwe is er een winkeltje op de markt dat door een van de medewerkers van deze organisatie ook steeds Winkel van Sinkel wordt genoemd.