Projecten

GRIHINI GIRLS PROJECT

GRIHINI GIRLS PROJECT

Thaddy de Deckere was jarenlang als missionaris van de Congregatie van Mill Hill werkzaam in India. Samen met Frans Baartmans leefde en werkte hij onder de kastelozen in de Nagwa sloppenwijk in Varanasi (Benaris). De jaren samen met hem, zijn gepassioneerde begeestering en onvermoeibare inzet voor de armsten der armen, rekent de Deckere tot de meest veeleisende maar ook meest gelukkige jaren van zijn tijd in India.
Sinds medio 2016 is hij staflid van het ‘Institute of St. Anselm’ in Engeland en verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de cursussen en voor het voortbestaan ervan op de langere termijn. Vorig jaar vierde Thaddy de Deckere ook zijn zilveren jubileum als priester-missionaris. Het was een mooie gelegenheid zich opnieuw te bezinnen op de betekenis van zijn priester-missionaris zijn en op de vraag hoe zijn leven misschien verder aangepast moet worden om naar zijn beste vermogen in de voetsporen te gaan van Jezus.

opsteker 77 project mill hill father grihini girls 2  opsteker 77 project mill hill father grihini girls 2

De Winkel van Sinkel ondersteunt elk jaar met € 3000,-- de projecten waar de Congregatie van Mill Hill zich mee bezig houdt, bijvoorbeeld het Grihini Girls Project in Rangia, N.O. India. Het project heeft als doel meisjes afkomstig van zeer arme ouders een cursus aan te bieden zodat het makkelijker zal worden in eigen levensonderhoud te voorzien en te zorgen voor de nodige inkomsten ten behoeve van de eigen familie.
 
Sr. Joicy M.J. is de projectaanvrager van het Fatima Grihini Center en zij bedankt Thaddy de Deckere (en daarmee ook de Winkel) voor de geldelijke bijdragen waarmee 32 meisjes hun cursus zeer succesvol konden afsluiten mèt een geldig certificaat!

De meesten waren in het begin van de cursus heel verlegen, hadden geen zelfvertrouwen, durfden hun eigen dialect niet te spreken en waren fysiek zwak. Aan het eind van de cursus waren de meisjes op al deze punten sterk verbeterd.
 
Nadat zij naar hun woonplaats zijn teruggekeerd kunnen zij hun dagelijks brood verdienen met bijvoorbeeld een eigen winkeltje te beginnen en zo een waardiger leven leiden.

opsteker 77 project mill hill father grihini girls 3